DSC 7295site

ICT op de Rozenkransschool

20161121 151841                      alt          alt

Een computernetwerk laten functioneren vraagt heel wat kennis en zorg. In onze school is hiervoor Els Rogier verantwoordelijk. Zij is onze ICT-coördinator. Op maandag kunnen jullie haar in onze school wel eens tegenkomen.
Een computer is niet enkel een spelletjesmachine. We kunnen ook oefenen en leren op de computer. Alle leerkrachten zorgen ervoor dat er inhoudelijk eveneens wat brood op de plank komt. Zo werken we in alle leerjaren met www.bingel.be
en www.ambrasoft.be. Dat zijn oefensites. Alle leerlingen kregen logins voor deze websteks. (De stickers kleven in het schoolagenda). Klik op het onderstaande icoontje van 'Het zwevend eiland' voor meer uitleg via een youtube-filmpje.
Meester Luc Verschueren is ook altijd te contacteren voor computerproblemen of websiteopmerkingen en -vragen.

Waar je op moet letten, bij 't internetten?

Internetten is cool! Je kan na school nog even met je vrienden chatten, krijgt mails met leuke mopjes en als je een spreekbeurt moet maken, zoek je dingen op. Maar wist je dat er belangrijke regeltjes zijn om het zo leuk te houden? Hier vind je alvast de belangrijkste tips voor veilig surfen en chatten op een rijtje.

Tips, te bespreken met de kinderen:

*Ik leg uit aan mijn ouders wat ik doe en wanneer ik surf of chat.

*Ik geef nooit mijn naam, adres, telefoonnummer, foto of die van mijn vrienden aan iemand die ik leer kennen op de chat of via het net, zelfs als die daar om vraagt.

*Mijn paswoord is geheim, ik verklap het aan niemand. Het is een beetje zoals de sleutels van mijn huis. Ik geef ze niet aan gelijk wie..

*Als ik met iemand kennis maak via het net of op de chat en daar in het echt mee wil afspreken, dan vraag ik het eerst aan mijn ouders.

*Ik bel nooit met iemand die ik via het net of op de chat heb leren kennen zonder het te vragen aan mijn ouders.

*Ik stop met surfen of chatten en ik verwittig mijn ouders zodra er iets gebeurt waarbij ik me ongemakkelijk voel. Ik hoef niet te antwoorden wanneer ik het niet prettig vind.

*Ik geloof niet alles wat ik zie en hoor via het net of op de chat. Ik denk na.

*Wanneer ik chat blijf ik beleefd. Ik doe niets dat andere personen kwetst of ongemakkelijk maakt.

*Als er bij het chatten of surfen storende of schokkende dingen gebeuren, kan je ook altijd terecht bij Child Focus via volgend emailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Je kan ook terecht bij het Centraal Gerechtelijk Meldpunt van de Federale Politie. Je kan hen, samen met je ouders, een mailtje sturen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..