kleinTeam

Augustus 2017

Lagere school

Afscheid van onze zesdeklassers!

image1

Op de afscheidsreceptie van woensdag 28/06 werden de ‘Getuigschriften van Basisonderwijs’ plechtig uitgereikt. Proficiat, jongelui! Op maandag en dinsdag 26 en 27 juni werden onze afzwaaiers nog verwend met een afscheidsweekend in Hofstade op het Blosowatersportcentrum. Fantastisch!

L4 op bezoek in de Zoo

IMG 20170626 114252 kopie

L4 bracht een bezoek aan onze Antwerpse Zoo. Diertjes en kinderen waren uiterst tevreden! Prachtige dag!

Lagere school: ZWEMINSTUIF

instuif

Wat een prachtige sportieve afsluiter van het schooljaar! In het zwembad van Wilrijk mochten verschillende scholen (kinderen van L1-L5) deelnemen aan de 'Zweminstuif', een evenement georganiseerd door de sportleerkrachten van de Wilrijkse scholen. Bedankt!

Voetbaltornooi tweede graad (L3-L4) update

L3 L4 kopie

Wat een spannende competitie in de tweede graad. Dinsdag wordt de finale gespeeld tussen L3B en L4A! Komt dat zien!

Update: L3B won de finale tegen 4A met 4 - 1! Proficiat!

Voetbaltornooi tweede graad (L3-L4)

bal

Deze week zijn de derde- en de vierdeklassers gestart met hun voetbaltornooi. De eerste matchen zitten er al op! Dank ook aan de scheidsrechters en lijnrechters uit de derde graad!

Voetbaltornooi L5-L6

de bal van het voetbal en speelplaatsplan d illustratie 29740720

Voetbaltornooi: De finale tussen 5B en 6A werd een spannende match. Uiteindelijk gewonnen door 6A met 2-1 tegen een minstens even verdienstelijk 5B! Volgende week spelen L3-L4 een tornooi. Ook de zesde spelen deze week dinsdag nog tegen elkaar (minitornooi in de les L.O.)!

Boerderijklassen tweede graad, 3e en 4e leerjaar

album 11 boerderijklassen kader logoboerderijklassen

Onze 3de- en 4deklassers zijn vanochtend met twee volgeladen bussen bagage en glunderende gezichten vertrokken naar de Vierhoekshoeve in Gijzenzele. Spoedig vinden jullie hier foto's van hun belevenissen. We houden u op de hoogte!

Onze eerste dag in Gijzenzele.
Alle bedjes zijn geïnstalleerd, we hebben lekker gegeten, de diertjes hebben we beter leren kennen (enkele hebben al een naam), kortom … we hebben het  super fijn hier.

Dag 2 op de boerderij

Sommige hanen lieten zich deze morgen al om kwart voor zes horen. De rest is om 7 uur opgestaan. Na een lekker hebben ontbijt deden we onze boerderijtaken: de tafel is gedekt, de koeien zijn gemolken en de dieren hebben eten. Wij hebben groenten en fruit verwerkt en zijn op bezoek geweest bij een geitenkwekerij. En er waren ook nog DRIE jarigen te vieren, Dat zijn Marie en Emma en Anannya, gefeliciteerd! Moe maar voldaan kropen we ons bed in. We kijken al uit naar dag 3.

Dag 3 op de boerderij.
Vandaag kei goed geslapen tot 7 uur.  Zoals voorspeld was het een zeer zonnige dag.  We hebben vandaag veel water gedronken en ijverig gesmeerd.  ’s Avonds een frisse douche en klaar voor de derde nacht.

Paasviering

20170331 094626 kopie

De jaarlijkse paasviering van de school werd deze keer vervangen door een rondgang in de kerk. Op negen plaatsen hingen mooie prenten met telkens een stuk van het paasverhaal. Vrijdagmorgen 31 maart kwamen de leerlingen van de Rozenkransschool klas per klas om dit verhaal te beluisteren. De kinderen deden dit op een heel rustige en ingetogen manier en bouwden zo in het drukke schoolleven even een moment van rust in. Dit gaan we zeker nog doen. De kinderen luisterden heel aandachtig naar dit verhaal van Jezus!

Het was ook ons eerste bezoek aan de kerk, die nu vooral gebruikt wordt als orthodoxe kerk. Het was allemaal een beetje mysterieus. Maar wij komen zeker terug!