2020 2021

4AED

Kleuterschool

JKA: thema fruit

Foto 25 09 2020 09 40 38 De komende twee weken werken we rond het thema: fruit. Voorbije week leerden we al allerlei fruit kennen. We schilderden een fruitmand en kleefden daar een appelsien, peer, appel of banaan in. Ons fruitlied beginnen we al goed mee te zingen. Op maandag maakten we een appel uit klei en op vrijdag mochten we een appel schilderen. Die is helemaal rond.Dat hebben wij al super knap gedaan. In de poppenkamer werd ook druk gekookt. Zo hebben de juffen heerlijke pannenkoeken, pannenkoekensap en meloenijs gegeten. Aan tafel speelden we met de juf een fruitspel.Benieuwd naar de foto's? Zet je even neer en geniet ervan ( het zijn er wel wat ;-) )

OKC : De eerste weekjes in onze klas!

20200903 093146

De eerste weken zijn voorbij gevlogen. Super fijn om samen met alle vrienden onze klas te ontdekken. Er werden al snel nieuwe vriendjes gemaakt. We hebben al leuke spelletjes gespeeld en het leuke speelgoed uitgeprobeerd. Ze ontdekten wie de mieren en wie de bijtjes waren in de klas. Natuurlijk moesten we dan wel enkele bijen en mieren knutselen. En wat een kunstenaars hebben we al in de klas! Kijk maar mee!

OKD : De eerste weekjes in onze klas!

nikki

Ook de viooltjesklas is goed van start gegaan. We hebben al veel vriendjes gemaakt en spelen fijn samen! Wij knutselen erg graag en de winkel is ondertussen al omgetoverd tot een koekjes winkel, we moeten de koekjes nog wel zelf maken. We turnen soms in de gang en de kapla, knikkerbaan, treinspoor, kinetisch zand, clickx vinden we het leukste! We hebben al een leuk feestje gehad want Nora was jarig! Oh ja, en wat kunnen wij mooi dansen!

JKA : thema : naar school

Foto 17 09 2020 11 26 56

Het was een boeiende week vol speel- en knutselplezier. We speelden ook buiten met het mooie weer en genoten van het fietsen op de speelplaats of spelen in de zandbak. Aan de knutseltafel werkten we ons eerste kunstwerk af. Rollen met een knikker in verf was een heel experiment voor onze kapoenen. Kijk zelf maar naar de foto's.

JKA: mijn vriendjes en ik

IMG 1601 Voorbije week hebben we elkaar beter leren kennen in de klas. We speelden een spel met een bal om de namen van elkaar te leren. Onze kapoenen genieten van het  ochtend- en avondritueel met Jules. Jules ligt elke ochtend te slapen (=snurken) in de klas. Samen maken we hem stilletjes wakker en de juf kriebelt dan aan Jules zijn neusje. Jules moet dan elke keer niezen. We zingen dan ons lied ' Hallo allemaal'. Ook het lied ' dag zon' zingen we al een beetje mee. Na het gezellige moment in de kring gaan we op ontdekking in de klas. De popjes worden wakker gemaakt en in de autohoek ontstaan er files. Aan tafel spelen we met klein materiaal en aan de knutseltafel ... ja, wat we daar gedaan hebben moet je maar op de foto's zien. Veel plezier ermee. Oh ja, en kennen jullie de rommelkabouter al?Nee? Zoek hem maar op de foto. De rommelkabouter zit in onze klas en kijkt of we goed hebben opgeruimd.

JKA: welkom in onze klas

IMG 5744

De eerste week is voorbij. Het was voor iedereen weer even wennen. In de klas leerden we Jules kennen. Wat een slaapkopje. Verder gingen we op ontdekking in de verschillende hoeken. De autohoek, de bouwhoek, de poppenkamer,... We hebben ons al reuze geamuseerd. Kijk maar naar al die blije gezichtjes.