2021 2022

5 20210226 103337 edited edited 1

Mei 2022

Schoolwebsite onder constructie!

website onderhoud max 703x0 De nieuwe schoolwebsite is onder constructie. De huidige website hier op deze pagina kunt u nog steeds bezoeken. De foto's van klasactiviteiten en klasinformatie worden echter alleen naar de klasouders doorgestuurd via 'GIMME'. (Ouders dienen zich hierop te registreren. Dat kan via de link 'GIMME' in het menu links op deze website.) De kalender op deze website is ook up-to-date en kunt u dus volledig raadplegen.

Aan alle nieuwe KANDIDAAT INSCHRIJVERS 2022 van de Rozenkransschool

filmpjeRK
We beseffen maar al te goed dat jullie eens willen komen kijken, rondneuzen in de mogelijke school van jullie kind.
We organiseren een achttal kijkmomenten met tijdslot in onze school voor de kandidaat-inschrijvers.
U kunt via mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de school voor een korte rondleiding en toelichting buiten de lesuren rekening houdend met de coronamaatregelen (mondmasker). Stuur uw voorkeur door naar bovenstaand emailadres. U krijgt dan snel een bevestiging teruggestuurd. KEUZE UIT:
maandag 14 februari om 16.00 of 16.30
dinsdag 15 februari om 16.00 of 16.30
woensdag 16 februari om 13.00,13.30 of 14.00 en 14.30    Tot kijk!
Inschrijvingen 2022

Start op maandag 10 januari 2022

cover geschenk 2022 1

Beste ouders

Allereerst aan ieder van jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar: gezondheid, geluk en een fijne tijd op onze school! (en hopelijk kunnen we elkaar eens opnieuw binnen de schoolmuren voor een gezellige babbel/activiteit treffen!)

Maandag starten we opnieuw met juist dezelfde richtlijnen als voor de kerstvakantie:

• Handen van de kinderen worden ontsmet aan de poort en aan de klas.
  • Mondmaskers blijven verplicht vanaf het eerste leerjaar. Zorg voor een extra exemplaar. Dit mondmasker moet enkel in de les gedragen worden. (moet niet op de speelplaats)
  • In alle klassen staat een CO2-meter die goed in het oog wordt gehouden.
  • We blijven inzetten op voldoende ventilatie. Deuren en ramen staan dus steeds een stuk open. In deze koude winterperiode zal het dus in de klassen ook wel wat kouder zijn. (extra truitje of fleecedekentje mag natuurlijk)
  • Zwemlessen mogen we terug opstarten.
  • Omdat er geen klasgroepen mogen vermengd worden, zal de studie al zeker tot 28 januari enkel voor 5 en 6 zijn.

Rond besmettingen in de klas van je kind houden we jullie zoals steeds goed op de hoogte. De teststrategie is aangepast: bij vier besmettingen in één klas gaat de klas voor vijf dagen in quarantaine

Zeker met de nieuwe variant is grote voorzichtigheid nodig. Gebruik voor de kinderen een zelftest als je dit nodig acht. (bij hoofdpijn, loopneus, vermoeidheid, niezen of keelpijn) Als je kind ziek is, houd het aub thuis, verwittig de school en laat weten wat de reden van afwezigheid is)

Als er een hoog-risico-contact is geweest, contacteer dan aub de school. (niet wachten op telefoon van de contacttracing; zo verliezen we geen tijd. Daar gaan altijd enkele dagen over!)

Nog even dit: vaccinatie van kinderen 5-12 jaar zal normaal gesproken niet op onze school gebeuren. (ook al hoorde je in de media dat dit in enkele scholen wel gepland is) Moest men toch hieraan gaan denken, zal dit enkel gebeuren met schriftelijke toelating van de ouders. (zoals alle andere vaccinaties)

Tot maandag!

Guy Verstappen, directeur

Belangrijke mededeling i.v.m. deze website

Belangrijke mededeling voor de websitebezoekers van de Rozenkransschool:

Foto's van de activiteiten van uw kinderen zullen vanaf nu persoonlijk via 'GIMME' aan jullie worden doorgemaild. Zo voldoen wij aan de GDPR (de wet op de privacy) én kunnen we gerichter en 'korter op de bal' spelen. De website blijft beschikbaar voor ouders en derden met de bestaande 'te raadplegen' menurubrieken.

Voor de ouders: Zorg er dus zeker voor dat jullie zijn geregistreerd bij GIMME, én dat jullie de juist kanalen (klassen) hebben aangeduid. Registratie kan via deze website, klik op pictogram 'GIMME' in linkermenubalk).

Infoboekje Kleuterschool 2021-2022

infobrochure KS 21 22

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een verzoek tot het verkrijgen van het infoboekje van de kleuterschool (digitaal). Op de invuldocumenten (meegegeven met uw kinderen) vul je het nodige in. Bezorg zo snel mogelijk alles terug aan de klasleerkracht. Dank!

Infoboekje Lagere School 2021-2022

infobrochure LS 21 22

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een verzoek tot het verkrijgen van het infoboekje van de lagere school (digitaal). Op de invuldocumenten (meegegeven met uw kinderen) vul je het nodige in. Bezorg zo snel mogelijk alles terug aan de klasleerkracht. Dank!

Schoolreglement - aanpassing(en) voor schooljaar 2021-2022

SR

In de loop van vorig jaar en ook in de vakantie werden meerdere aanpassingen in het schoolreglement doorgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld de vervroegde leerplicht op 5-jarige leeftijd, de taalscreening (KOALA-test), de wet op de privacy en nog wel verschillende andere toevoegingen. Als u klikt op het icoontje van het schoolreglement kunt u het schoolreglement downloaden en nalezen. Het schoolreglement wordt niet in papieren versie met de kinderen meegegeven. U kunt het wel via het secretariaat bekomen.

Welkom! En we gaan weer terug van start!

welkom 2

Alle juffen en meesters hebben al knap gewerkt om jullie weer een schitterende schoolstart te bezorgen! Woensdag zien we elkaar weer in de Rozenkransschool, zet je schooltas al maar klaar...