2020 2021

4AED
 5 20210226 103337 edited edited 1

Zonsverduistering 2021

IMG 0025 De zonsverduistering kende voor de leerlingen van onze school geen geheimen vandaag! 🔭🔭🔭 Een vriendelijke buurman stelde zijn apparatuur (telescoop) ter beschikking om een professioneel kijkje te nemen. Bedankt! 't Was spectaculair!

Verbouwing in de paasvakantie!

thumbnail 20210419 142604

Tussen alle coronaperikelen door zouden we nog vergeten te melden dat er tijdens de paasvakantie weer een serieuze verbouwing gebeurde bij ons op school. De klassen van juf Lieve, juf Ann, juf Kelsey/Vicky en de lokaaltjes ernaast werden voorzien van nieuwe super-isolerende ramen (met goede verluchting), nieuwe verlaagde en geluidsdempende plafonds en daarbij werd ook de verlichting aangepast naar ledpanelen. Ook de internetbekabeling werd in al deze lokalen aangepast aan de nieuwste normen. Enkele foto's van tijdens de verbouwingen. De oplevering zal binnenkort gebeuren. In de klassen moeten de zonneweringen (screens) nog geplaatst worden.

Einde Kunstproject SWA: We mogen de schilderijen houden!

WhatsApp Image 2021 02 03 at 12.38.38 4

Na enkele met kunst doorweven weken kwam de museumdirecteur Karel Unst van het museum 'Belarte' terug op bezoek op onze school. Hij zag dat het goed was! Alle schilderijen hingen netjes op hun plaats, en hij merkte, tot zijn groot genoegen, dat er heel veel gewerkt werd rond de kunstwerken. Hij zag dan ook door de vingers dat de Mona Lisa kortstondig was ontvreemd... Het verdict was duidelijk: Zo'n kunstminnende school mag de schilderijen zeker houden! Wat een prachtig en leuk project! Start With Art... Wij blijven doorgaan met die kunst!

Aan alle nieuwe KANDIDAAT INSCHRIJVERS 2021 van de Rozenkransschool:

filmpjeRK
We beseffen maar al te goed dat jullie eens willen komen kijken, rondneuzen in de mogelijke school van jullie kind.
In 'normale' schooljaren organiseren we hiervoor Kijkdagen. Jullie worden dan ontvangen en krijgen een uitgebreide rondleiding. Daarnaast laten we jullie ook kennismaken met de gebruiken en werking van onze school.
Maar... omdat we door de coronamaatregelen geen fysieke schoolbezoeken mogen toelaten, bieden we jullie een digitaal alternatief aan. We hebben getracht om een filmpje te maken waarin we de school zo duidelijk mogelijk aan jullie voorstellen.
Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens en u krijgt filmpjes en afspraken voor verder contact toegestuurd. WELKOM!  KLIK OOK HIER

L4 en hoe ze naar Piet Mondriaan kijken...

005334defcef9ae276110b4e6ca2b6d9

L4 aan de slag met Piet Mondriaan, de Nederlandse kunstenaar. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd.

Rozenkr@ntje februari - maart - april 2021 (nieuwsbrief)

nieuwsbrief

Hier kunnen jullie onze nieuwsbrief van fabruari, maart en april raadplegen. Deze keer met een exclusief fotoverhaal over ons kunstproject 'Start With Art'! Via deze digitale weg natuurlijk in kleur, in de boekentas van de oudste zoon of dochter zit-ie in grijstinten.

Jongens en meisjes, ze is terug (oef)!

20210128 115942

Jongens en meisjes, ze is terug! En of we even gelukkig zijn! De directeur kreeg een grote brief met daarin... de Mona Lisa! We hebben ze terug opgehangen in de inkomgang waar ze nu weer hangt te pronken.

OWEE OWEE!

stolen

MAAR WAT IS ER NU GEBEURD TIJDENS HET WEEKEND?!? ER IS EEN SCHILDERIJ WEG!! EN DAN NOG WEL EEN VAN DE DUURSTE EXEMPLAREN: DE MONA LISA VAN LEONARDO DA VINCI IS FOETSJIE!! (Daar gaat de museumdirecteur niet gelukkig mee zijn...;-)