DSC 7295site

Mei 2018

JKD : thema carnaval

20180207 090636

Hier nog enkele sfeerfoto's van carnaval ! We mochten ook nog feesten voor onze twee jarigen Elisa en Arta !

JKC : thema lente / Pasen

20170331 083242 Burst03

In JKC kwamen de paasklokken en brachten lekkere paaseieren. WE knutselden ook rond Pasen. We hadden ook een leuke ontdektafel vol met bloemen en eieren en ander paasgerief. Bij juf Kelsey mochten we eesn gaan kijken naar de kippen en we vierden ook 2 jarige.

JKA : thema Pasen

DSCN4836

Voorbije week werkten we onze paasmandjes af , maakten we met de blokken een kippenhok en kakelden we als echt kippen door de klas ! Uiteraard hebben we ook voor onze Finn geknutseld ! Langs deze weg sturen we hem alvast ook nog veeeelllll knuffels.

JKB / JKD : muzikaal verhaal

20170329 113020

De paashaas gaat bij de kip eieren rapen om te versieren voor Pasen. Maar oh nee, de kip is ziek. De paashaas gaat dan verder op zoek naar andere dieren die ook eieren leggen. De vogel, de schildpad en de kikkers. Enkel de kleine kikker wilde zijn eitjes aan de paashaas geven, de andere dieren wilden niet dat hun eitjes vuil werden. Maar de kikker zijn eitjes waren veel te klein en te glibberig... De paashaas gaat dan naar huis en daar krijgt hij het idee om chocolade eieren te maken .

JKA : thema dinosaurussen

Onze kleuters werden ondergedompeld in de wondere wereld van de dinoaurussen ! In de dinogrot konden we naar hartelust spelen met grote en kleine dino's, dino's die zwemmen en dino's die vliegen ! In de bouwhoek maakten we ' huisjes' voor de dino's ! Welke dino geraakt er in dit huisje ? Er werd gepast en gemeten ! Aan tafel konden we dino's voorzien van ' stekels' adhv wasspelden . Hoeveel stekels heeft jouw dino ? En aan onze knutseltafel maakten we allerlei spullen die we in onze dinomuseum gaan tentoonstellen ! Benieuwd ? Kom dan zeker een kijkje nemen op dinsdag 21 maart tussen 15u en 16u en laat je verrassen !

JKC : carnaval

20170222 085629 Burst01

Het is weer tijd om carnaval te vieren. Confetti in de klas, verkleedkleren, gekke snoeten trekken deden we allemaal. en ook verkleed naar school komen vonden we super leuk.

JKC : trouw

IMG 8130

Een hele week werkten we rond verliefd zijn en trouwen. We ontwerpen onze kledij en ringen. Als kers o pde taart mochten we 15 februari gaan trouwen in de trouwzaal van het districtshuis.

JKD : thema carnaval

20170222 084133

Tijdens het thema carnaval mochten de kleuters zich verkleden, serpentine leren blazen, dansen, zinge, muziek maken, maskers knutselen en vooral gek doen. Ook mochten we lekker smullen met de verjaardag van Kiara en Lily- Rose. Als afsluiter kregen we in de klas een lekkere wafel met slagroom.

JKA : Carnaval in de klas

DSCN4442

Ook in onze klas hadden we dolle carnavalpret ! We konden ons verkleden, zingen en dansen op het podium in de klas. Experimenteren met confetti, knippen , kleven, stempelen, ... Heel wat bezige kleuters in onze klas !

JKB- JKD : Babette maakt heerlijke groentensoep.

20170208 112252

Babette was naar de groentenwinkel geweest en kocht allerlei groenten om soep te maken. Een tomaat, een komkommer, een ui, wortels, een aardappel en een prei. Op het moment dat Babette de komkommer en de prei in de soep wil doen,lopen die weg. Willen jullie weten of Babette de groenten heeft kunnen vangen ? Neem dan snel een kijkje.

JKD : thema dokter

20170130 081208

Op maandag was onze klaspop Jules ziek. Hij had koorts en overal rode vlekjes. Onze kleuters toverden zichzelf om in echte dokters. Jules werd grondig onderzocht en kreeg verschillende medicamentjes van de apotheek. Na al die goede zorgen ,was Jules weer beter.

Onze jongste kleuters ontbijten op school !

DSCN4251

Onze jongste kleuters werken deze week rond het thema : gezonde voeding ! Uiteraard hoort daar ook een gezond ontbijt bij dat we op school mocht opeten ! Bruin brood, kaas, cornflakes , yoghurt en vers geperst sinaasappelsap stond er op het menu !

JKC : werken rond het boek : Fabians feest

16389196 10209479578964563 964523678 o

Wat hadden we een leuke tijd met juf Lisse en juf Gaëlle. Elke dag was het feest in onze klas want ze werkten rond het boek : Fabians feest . Kijk maar snel naar de foto's!

JKA : bij de dierenarts

DSCN4111

Deze week werd onze poppenkamer omgetoverd tot een dierenartsenpraktijk ! We konden al onze dierenknuffels verzorgen, opereren, spuitjes geven, ... Er kwam ook een echte dierenarts op bezoek. Zij had een (knuffel)hondje bij dat een dopje had ingeslikt en moest snel de operatietafel op . Al onze kleine dierenartsen in spé mochten helpen. De ene mocht een spuitje geven, de andere mocht de catheter plaatsen , nog iemand anders hielp bij het hechten van de buik, ... De oren van het konijn werden nagekeken en de rat deden we even in slaap. Benieuwd of al de dieren genezen zijn ?

JKD : thema Sint

20161128 133924

De voorbije dagen hebben we in de klas toegeleefd naar de komst van de Sint. We maakten een leuke kroon, knipten speelgoed uit boekjes, knutselden een paard, zongen sinterklaasliedjes, maakten een schoorsteen . Op 6 decebmer is de Sitn dan eindelijk op bezoek geweest op onze school. Willen jullie eens kijken wat we gekregen hebben in onze klas ? Kijk dan snel naar de foto's !

JKB

SAM 3280 Thema kleuren en herfst in JKB

JKB

SAM 3229 Het vertelvrouwtje kwam op bezoek in de klas .